Stiati ca Impozitul pe Jeep este discriminatoriu ????

In jos

Stiati ca Impozitul pe Jeep este discriminatoriu ????

Mesaj  s.o.a. la data de Mar Oct 07, 2008 7:41 am

Guvernul a modificat Codul Fiscal prin ordonanta de urgenta

Guvernul a modificat prin ordonanta de urgenta, in sedinta de marti 24.06.2008, Codul Fiscal. Noile reglementari vizeaza impozitarea cu 10% a dividendelor atat pentru rezidenti, cat si pentru nerezidenti, impozitarea autoturismelor de peste 3001 cmc doar in functie de capacitatea cilindrica si neimpozitarea titlurilor de stat emise de unitatile administrative. Modificarile vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2009.

Doua dintre modificari: unificarea la 10% a impozitului pe dividende si impozitarea masinilor de teren in functie de capacitatea cilindrica au fost facute la solicitarea Comisiei Europene.

In urma cu cateva luni, Comisia Europeana a transmis Ministerului Economiei si Finantelor doua scrisori privind cele doua prevederi ale Codului Fiscal. Comisia avertiza ca impozitul de 16% pe dividende platit de nerezidenti este discriminatoriu intrucat rezidentii platesc 10% si ca autoturismele de teren din productia interna sunt impozitate diferit si mai putin decat autoturismele cu capacitate cilindrica de peste 3001 cmm produse in alte tari.

Noile prevederi vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2009 "avand in vedere ca introducerea de la mijlocul anului 2008 a unei cote diferite de impozit ar genera realizarea unei proceduri diferentiate de impozitare pentru contribuabilii care au incasat dividende in prima jumatate a anului 2008 fata de cei care ar incasa dividende in al doilea semestru", se arata in nota de fundamentare a actului normativ.

O alta reglementare vizeaza majorarea perioadei de recuperare a pierderii fiscale de la cinci la sapte ani, "in contextul in care sunt domenii de activitate in care infiintarea si dezvoltarea unei afaceri necesita o perioada mare de timp pana la inregistrarea veniturilor din exploatare", dupa se explica in nota de fundamentare.

Dobanda si veniturile din tranzactionare a titlurilor de stat si a obligatiunilor emise de unitati administrative vor fi venituri neimpozabile "deoarece platitorul dobanzii este insusi statul sau administratia locala iar identificarea veniturilor din tranzactionarea acestor titluri de stat si obligatiuni ar insemna cheltuieli de administrare suplimentare".

Credeti ca este normal ca toti posesorii de Jeep-uri sa plateasca acest impoziti discriminatoriu ?
Asteptam comentariile dvs.

s.o.a.

Numarul mesajelor : 29
Data de inscriere : 02/10/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Impozit pe Jeep???

Mesaj  heph la data de Mar Oct 07, 2008 11:13 am

Sa vedeti impozite ce vor plati posesorii de Aro, pt ca asa cum spuneati in mesaj, Guvernul a hotarat ca si Aro (Jeep-ul) romanesc este tot o "masina de lux" si de ce sa nu plateasca si posesorii de Aro un impozit la fel de mare ca posesorii de Jeep? Asa ca numai la noi in Romania gasim "adevaratul trai pe vatrai" !!! Multumesc! Sa auzim de bine !

heph

Numarul mesajelor : 1
Data de inscriere : 06/10/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Impozit mare la masinile de teren?

Mesaj  Arin la data de Mar Oct 07, 2008 12:54 pm

N-am stiut de aceste aberatii....

Arin

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 07/10/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

... Subiect pt. o emisiune...

Mesaj  vio la data de Mar Oct 07, 2008 1:09 pm

Interesant ce am aflat aici despre aceasta problema. Ma voi documenta si eu si am sa incerc sa fac o emisiune pe tema asta. Eu lucrez in radio. Am sa mai intervin si pe acest forum. Multe ciudatenii cuprinde legislatia noastra facuta asa "pe genunchi". O zi buna ...

vio

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 06/10/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Asociatia Posesorilor de Jeep

Mesaj  s.o.a. la data de Lun Oct 13, 2008 10:55 am

Sunt foarte multe nereguli in legatura cu legislatie aferenta Jeep-urilor si sunt aplicate diferit legile atat in ceea ce priveste impozitarea cat si calculul pentru taxa de drum si taxa de inmatriculare. Propun sa constituim o "Asociatie a posesorilor de Jeep" si sa incercam sa luptam organizat atat pentru o lege fara discriminari cat si pentru egalitate intre posesorii de Jeep si ceilalti posesori de masini. Credeti ca este o idee buna? Va astept cu sugestii!

s.o.a.

Numarul mesajelor : 29
Data de inscriere : 02/10/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Stiati ca Impozitul pe Jeep este discriminatoriu ????

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum